• Künye Bilgileri
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • DİYARBAKIR
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • RESMİ İLANLAR
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • BÖLGE
  • DÜNYA
  • TEKNOLOJİ EĞİTİM KÜLTÜR SANAT
  • Ara
SON DAKİKA:
02:57
Alkollü sürücü dehşet saçtı
01:09
Önüne çıkan ayıyı aracıyla kovaladı  
01:06
Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya kınama
01:02
Altın Koza Film Festivali’nin ödülleri sahiplerini buldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Adalet Bakanı Tunç'tan 'Tanrıkulu' açıklaması
GÜNDEM
11 Eylül 2023 - 12:23

Adalet Bakanı Tunç'tan 'Tanrıkulu' açıklaması

Adalet Bakanı Tunç, CHP'li Tanrıkulu'nun TSK açıklamalarını kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti. Soruşturma fezlekesinin Meclis gündemine geldiğini söyleyen Tunç, "Bundan sonraki süreç Meclis’in takdirindedir" dedi.

GÜNDEM
11 Eylül 2023 - 12:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adalet Bakanı Tunç'tan 'Tanrıkulu' açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir televizyon kanalında TSK'ye ilişkin ifadeleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamaları kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"Bu açıklamaları kabul etmek mümkün değil. Mehmetçiğimize ve ordumuza dil uzatmak kimseye yakışmaz. Partisi gerekeni söylemelidir. Bu soruşturma ile ilgili fezleke TBMM’nin gündemine geldi. Mehmetçiğimize ve ordumuza dil uzatmak bu şekilde suçlamalarda bulunmak hiç kimseye yakışmaz. Hele hele milletvekili sıfatı taşıyan birine yakışmaz. Kendi partisinin de bir tepki koyması gerekir. Gerekli soruşturma süreci başlamıştır. Bundan sonraki süreç Meclis’in takdirindedir."

NE OLMUŞTU?

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TV100'de yayınlanan bir programa telefonla bağlanarak "TSK'nın yaptığı her şey, eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül'de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen... Biz eleştirel yaklaşırız. Soru sorarız, doğru olup olmadığını sorarız, TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız. 40 yılda her şeyi doğru yapsaydı Türkiye bu durumda olmazdı. AİHM kararı orada, 15 tane köylü, kim attı? Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski Uludere oldu... Sizler de eleştirel yaklaşamadığınız için Türkiye bu noktaya geldi" ifadelerini kullanmıştı.

Tv100, Tanrıkulu'nun açıklamalarına dair haberlerini "Tanrıkulunun TSKye dönük iftiraları" ibaresiyle servis ederek hedef göstermişti.

TANRIKULU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Sözlerinin tartışma yaratması üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Sezgin Tanrıkulu, “Dünkü açıklamalarımdan sonra bazı dijital platformlarda hakkımda ağır eleştirinin ötesine varan açıklamalar yapan / yazan herkesle tek tek hukuk önünde hesaplaşacağım. Günü geldiğinde aman 'Özür dilerim, ben yanlış yaptım, affedin' vb sözlerle lütfen karşıma gelmeyin” demişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tanrıkulu'nın açıklamalarını gerekçe göstererek hakkında soruşturma başlatmıştı.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

Tanrıkulu'nun açıklamalarının ardından ise CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir” ifadelerini kullanmış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "TSK bizim göz bebeğimizdir" açıklamasında bulunmuştu.

TANRIKULU'NDAN SORUŞTURMA YORUMU

CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin "AKP'nin derin devletin yeni sahibi olduğunun bir kez daha itirafıdır" demişti.

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN DESTEK

Diyarbakır Barosu, hedef gösterilen Sezgin Tanrıkulu’na destek vermiş ve yapılan açıklamada "Önceki dönem Baro Başkanlarımızdan ve Diyarbakır Milletvekili Av. Sezgin Tanrıkulu’na yönelik bir TV proğramında sarfettiği sözler nedeniyle eleştiri sınırını aşan ve hedef gösterici saldırıları kınıyoruz. Bu ve benzeri linç kampanyalarının neden olduğu sonuçları en acı şekilde yaşamış bir kurum olarak yetkilileri gerekli tedbirleri almaya ve herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz" denilmişti.(Artıgarçek)

 

 

.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücü dehşet saçtı
Alkollü sürücü dehşet saçtı
Önüne çıkan ayıyı aracıyla kovaladı  
Önüne çıkan ayıyı aracıyla kovaladı  
Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya kınama
Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya kınama
30 metre uçurumdan yuvarlandı
30 metre uçurumdan yuvarlandı
ilan.gov.tr
Son Haberler
Alkollü sürücü dehşet saçtı
Alkollü sürücü dehşet saçtı
Önüne çıkan ayıyı aracıyla kovaladı  
Önüne çıkan ayıyı aracıyla kovaladı  
Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya kınama
Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya kınama
Altın Koza Film Festivali’nin ödülleri sahiplerini buldu
Altın Koza Film Festivali’nin ödülleri sahiplerini buldu
Sulama kanalında ceset bulundu
Sulama kanalında ceset bulundu
O ilde sıcaklık eksiye düştü!
O ilde sıcaklık eksiye düştü!

Ana Sayfa
DİYARBAKIR
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
RESMİ İLANLAR
SPOR
POLİTİKA
BÖLGE
DÜNYA
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
KÜLTÜR SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DİYARBAKIR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye Bilgileri
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.