Dolar 19,0619
Euro 20,5198
Altın 1.212,12
BİST 5.031,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 14°C
Yağmurlu
Diyarbakır
14°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 16°C

Afet Bölgesinde Vergi Yükümlülükleri Ertelendi

Afet Bölgesinde Vergi Yükümlülükleri Ertelendi
8 Şubat 2023 17:18
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgelerinde vergilerin ertelendiğini ve 31 Temmuz 2023’e kadar mücbir sebep hali ilan edildiğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, depremin yaralarının sarılması ve depremden zarar gören vatandaşların barınma, beslenme ve diğer ihtiyaçlarının hızlı şekilde karşılanabilmesi amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla sürekli iletişim halinde ilerlendiği, acil nakit taleplerinin Bakanlık tarafından gecikmeksizin karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, “Bunun yanı sıra, deprem bölgesinde bulunan mükelleflerimiz için 31 Temmuz 2023 tarihine kadar mücbir sebep hali ilan edilmiştir. Deprem tarihi itibarıyla bu illerdeki mükelleflerin, 6 Şubat 2023 ila 31 Temmuz 2023 tarihleri arasında yerine getirmeleri gereken vergisel yükümlülükleri ertelenmiştir. Mücbir sebep süresince, verilmesi gereken vergi beyanname ve bildirimlerinin verilme süreleri 15 Ağustos 2023 günü sonuna kadar, bu beyanname ve bildirimler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödenme süreleri de 31 Ağustos 2023 gününe kadar uzatıldı.” denildi.

Açıklamada, “Halen uygulaması devam eden 7256 ve 7326 sayılı Yapılandırma Kanunları kapsamında mart, mayıs ve temmuz aylarında ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süreleri, mücbir sebep halinin bitim tarihini izleyen ağustos, ekim ve aralık tarihlerine uzatılması hususunda gerekli hazırlıklar yapılmaktadır.” denilerek gereken tüm desteğin ilerleyen dönemde de kesintisiz şekilde verilmeye devam edileceği kaydedildi. İLKHA