DİYARBAKIR

Diyarbakır’da ‘Anadolu Mirası’ operasyonu: 690 Bizans sikkesi ele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kültürel miras kaçakçılığına karşı önemli bir operasyon düzenledi.

Abone Ol

DİYARBAKIR HABER - Diyarbakır’da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda Bizans dönemine ait 690 sikke, 73 adet tarihi eser niteliği olan obje ele geçirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında ‘Anadolu Mirası’ operasyonu düzenlendi. Operasyonda Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 690 adet farklı ebatlarda sikke, 47 adet tarihi eser niteliği olan yüzük, 26 adet tarihi eser niteliği olan obje ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan M.V.K., S.K. ve H.K. isimli şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edildi.