Dolar 19,0295
Euro 20,5007
Altın 1.186,26
BİST 4.906,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 18°C
Çok Bulutlu
Diyarbakır
18°C
Çok Bulutlu
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C

Şırnak’ta Öğretmenlerden Fedakarlık

Şırnak’ta Öğretmenlerden Fedakarlık
15 Mart 2023 12:30
A+
A-

Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi öğretmenleri, depremzede bin 500 çocuğu çeşitli etkinliklerle buluşturdu. 13 gün çocukların depremin etkisini bir nebze azaltmak için, gökyüzü gözlem, sinema, yüz boyama, zeka oyunları, masalbüste masal okuma gibi etkinlikler düzenlendi.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde çalışan 9 kişilik öğretmen grubu, depremden etkilenen Adıyaman ve Gaziantep’teki bin 500 öğrenci ile çeşitli etkinliklerle bir araya geldi. “Asrın felaketi” olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden sonra çocukların psiko-sosyal desteklenmesi amacıyla Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Birimi (AR-GE) harekete geçti. Bu çerçevede Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi ve Adıyaman’ın kırsal kesimlerine 9 kişilik ekip yönlendirildi. 13 gün boyunca ekipler, çocukların depremin etkisini bir nebze azaltmak için, gökyüzü gözlem, sinema, yüz boyama, zeka oyunları, masalbüste masal okuma gibi etkinliklerle buluşturdu.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi öğretmenlerinden Erdem Bakkal, 1 yıl önce başlatılan ve kırsal kesimlerde faaliyet gösterdikleri masalbüs projesini depremle birlikte oradaki çocuklara psiko-destek vermek amacıyla 13 gün Adıyaman ve Gaziantep Nurdağı’nda görev yaptıklarını belirtti.

Bakkal, “Depremzede çocuklarıyla ilk başta 10 gün boyunca Nurdağı’nda teleskopta gökyüzü gözlemi, sinema ve yüz boyama olmak üzere birçok faaliyette bir araya geldik. Buradan giderken onlara çeşitli oyuncaklar götürdük Mobil aracımızla kırsal yerlere gitmeye çalıştık. Çocuklarımızın, öğrencilerimizin etkinliklerimize karşı verdikleri olumlu tepki bizleri çok mutlu etti. Oradaki etkinlikler bir okul bahçesindeki etkinlikler gibi oldu. Yüzlerini güldürdük bir nebze acılarını dindirmeye çalıştık. Aileleri ile etkinliğe katılmaları çok önemliydi. Toplamda 1500 öğrenciye ulaştık” dedi. İHA