Dolar 19,0324
Euro 20,5078
Altın 1.187,82
BİST 4.906,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 18°C
Çok Bulutlu
Diyarbakır
18°C
Çok Bulutlu
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C

(Video Haber) – Esnafın Umudu Ramazan Bayramı

(Video Haber) – Esnafın Umudu Ramazan Bayramı
7 Mart 2023 13:41
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük hasara neden olan depremlerden etkilenen illerden biri olan Batman’daki esnaf, depremin işlerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek umudunu Ramazan Bayramına bağladı.

Depremin oluşturduğu tedirginlik nedeniyle insanların büyük çoğunluğunun günlerce alışverişe çıkmadığını, bu durumun ise satışlarını ciddi anlamda etkilediğini ifade eden Batman esnafı, işlerinin yavaş yavaş açılmaya başladığını dile getirdi.

“İnşallah her şey yoluna girer”

Özellikle depremin yaşandığı ilk bir hafta insanların psikolojik durumunun çok kötü olduğunu kaydeden esnaf Abdurrahman Bulut, “Çünkü şu ana kadar yaşanmamış bir olayı yaşadık. Bunun neticesinde insanlarda bir panik ve korku havası meydana geldiği için vatandaşlar sokağa çıkamaz oldu. Şu an bazı insanlarda o psikolojik hava devam ediyor. Bu durum ister istemez bizim işlerimizi de olumsuz etkiledi ve çarşıda bir sakinlik var. Ama umudumuz Ramazan Bayramına kadar her şey yoluna girer diye düşünüyoruz.” dedi.

“Vatandaşlar bir hafta dışarı çıkmadı”

Depremden kendilerinin de olumsuz etkilendiğini belirten Özcan Üşme, “Batman’da ilk hafta depremlerden dolayı tedirgin olduğundan dolayı vatandaşlar çarşıya bile çıkmıyorlardı. Bu yüzden ilk hafta satışlarımızı etkiledi. Bu trajedi halkı epey etkiledi. Şu an için halk yeni yeni toparlanmaya başladı ve işler de yavaş açılmaya başladı. Umarım bundan sonra da işler daha iyi olur.” diye konuştu.

“İşlerimiz durma noktasına geldi”

Yaşanan deprem felaketi nedeniyle hem maddi hem de manevi olarak birçok şey yaşadıklarını söyleyen Muhammed Karataş ise şunları kaydetti:

“Bunun olumsuz sonuçları oldu. Hepimiz şu anda iş olarak, maddi ve manevi olarak çok büyük kayıplar yaşadık. Bunun üzüntüsüyle karşı karşıyayız. Özellikle bu aylarda işlerimiz olmuyordu ama şu anda yaşadığımız deprem felaketinden sonra işlerimiz tamamıyla durma noktasına geldi. Bir an önce bu yaraların geçmesi için yapılan çalışmaların daha da hızlandırılması lazım. ”

“İnsanlar dükkânlarını açmadı”

Deprem dolayısıyla esnaf olarak çok etkilendiklerini belirten Orhan Bozkurt, “Özellikle ilk 2-3 gün insanlar dükkânlarını açmadı. Şu anda millet yavaş toparlanmaya başlıyor. İnşallah önümüzdeki günler daha iyi olur. Özellikle esnaf bu durumu fırsata çevirmesi gerekir. Vicdani olarak fiyatlarda indirim yapmaları gerekir. Bu bizim boynumuzun borcudur. Esnaf ve tüccarlar depremzede kardeşlerimize her konuda yardımcı olmaları gerekir.” ifadelerini kullandı. İLKHA