EKONOMİ

Engelli ve yaşlılara 7,11 milyar liralık destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kasım ayı kapsamında engelli ve yaşlı vatandaşlara toplam 7,11 milyar lira tutarındaki aylıkların hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Abone Ol

DİYARBAKIR HABER - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kasım ayına yönelik engelli ve yaşlı aylıklarının ödemelerinin başladığını açıkladı.

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlılara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü vurgulayarak, toplumun her kesimini kapsayan düzenli sosyal yardım programlarının sürdüğünü belirtti.

Göktaş açıklamasında, "Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam ve etkin katılımını, bağımsız biçimde yaşamalarını önemsiyoruz. Bu doğrultuda kasım ayında 3,97 milyar lira yaşlı aylığı, 3,14 milyar lira engelli aylığı olmak üzere toplam 7,11 milyar lira tutarındaki ödemeleri hesaplara yatırmaya başladık. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.