DİYARBAKIR HABER - Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı Talaytepe Mahallesi’nde 4007. Sokak’ta yürütülen asfalt çalışması mahalleliyi bezdirdi. Kayapınar Belediyesi tarafından yaklaşık 3 ay önce başlatılan çalışmaların halen tamamlanmaması hem yayaların hem de sürücülerin tepkisine yol açtı.

Mahalle sakinleri, DİSKİ Genel Müdürlüğü ile Kayapınar Belediyesi’nin koordinasyon eksikliği nedeniyle yolun uzun süredir trafiğe kapalı kaldığını, bu durumun da günlük yaşamı olumsuz etkilediğini belirtti.

Bir vatandaş tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Üç aydır yol kazılmış halde bekliyor. Ne asfalt var, ne bir çalışma. Tozdan cam açamıyoruz, yağmur yağsa çamur deryası. Kimse ilgilenmiyor!”

Diyarbakır’da kaybolan kedi sahibini arıyor
Diyarbakır’da kaybolan kedi sahibini arıyor
İçeriği Görüntüle

Bazı esnaflar ise yolların kapalı olmasından dolayı iş yapamaz hale geldiklerini ifade etti. “Müşteri araçla gelemez oldu. Tozdan ürünlerimizi dışarı çıkaramıyoruz. Bu çalışma değil, çile!”

Vatandaşlar, yetkililerden bir an önce asfaltlama ve alt yapı çalışmalarının tamamlanarak yolun yeniden trafiğe açılmasını talep ediyor.

Muhabir: MEHMET SAİT BAYRAM