Musa Cansever/özDİYARBAKIR –Dünya genelinde çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla kutlanan Dünya Çocuk Atletizm Günü, Diyarbakır’da da tarihi bir katılımla ve büyük bir heyecanla kutlandı. 7 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’te Seyrantepe Atletizm Pisti’nde gerçekleşen etkinlikte, 4 ila 11 yaş aralığında tam 683 çocuk, atletizmin eğlenceli ve öğretici dünyasıyla tanıştı.
Organizasyon, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda; Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Cenk Öztekin, Spor Hizmetleri Müdürü Aydın Çetin, Atletizm İl Temsilcisi Azmettin Özaydoğdu ve Çocuk Atletizmi Eğitmeni Sozdar Ayata’nın destekleriyle gerçekleşti. Alanın her köşesinde disiplinle işleyen bir organizasyon, yüzlerde tebessüm, yüreklerde heyecan, pistte ise çocukların umuda koşan adımları vardı.
Çocuklar yalnızca koşmadı; eğlendi, öğrendi, büyüdü. Atletizmin temel branşları olan koşu, atlama ve atma becerileri; eğitsel oyunlarla harmanlanarak çocuklara hem fiziksel gelişim hem de özgüven kazandırdı. Organizasyonun ruhunda rekabetten çok “katılım” ve “birliktelik” vardı. Pistteki her çocuk kazandı; kimi ilk defa bir faaliyete katılmanın, kimi başarının, kimi de dostluğun sevincini yaşadı.
Etkinlik boyunca sahada görev alan hocalar çocuklarla birebir ilgilenerek onların güvenliğini ve motivasyonunu sağladı. Sayın Sozdar Ayata’nın yönlendirmeleriyle hazırlanan eğitsel istasyonlar, çocukların yaş gruplarına uygun şekilde yapılandırıldı. Her istasyonun bir amacı, her oyunun bir öğretisi vardı.
Çocukların kalbine dokunuldu
Törenin en anlamlı anlarından biri, Diyarbakır Spor Hizmetleri Müdürü Aydın Çetin’in çocuklara madalya takdim etmesiydi. O madalyalar sadece bir etkinliğin hatırası değil; çocukların kalbine dokunan, onları gelecekte spora bağlayacak sembollerdi. Sayın Çetin’in çocuklarla kurduğu samimi diyaloglar ve onlara verdiği değeri gösteren sıcak yaklaşımı, ailelerin ve katılımcıların takdirini kazandı.
Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Cenk Öztekin ise organizasyonun başından sonuna kadar tüm süreci yakından takip ederek, sporun Diyarbakır’da gelişmesi adına önemli bir liderlik örneği sergiledi. Onun vizyonu sayesinde şehrimizde çocuklara yönelik spor faaliyetleri giderek artıyor ve çeşitleniyor. Etkinliğe katılan aileler, böyle bir organizasyonun Diyarbakır’da düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti sık sık dile getirdi.
Ayrıca Atletizm İl Temsilcisi Sayın Azmettin Özaydoğdu, teknik anlamda organizasyonun sağlıklı işlemesi için sahadaki tüm detaylarla titizlikle ilgilenerek, koordinasyonun başarılı şekilde yürütülmesini sağladı. Onun bu özverili katkıları, Diyarbakır’da atletizmin gelişmesine dair umutlarımızı güçlendirdi.
Bu özel günde bir kez daha gördük ki çocuk atletizmi sadece sportif bir faaliyet değil, bir karakter eğitimi, bir yaşam disiplini ve bir toplumsal sorumluluk alanıdır. Her çocuk adımı; barışı, dayanışmayı, saygıyı ve umudu temsil eder. Bizler de eğitmenler olarak bu adımlara eşlik etmekten büyük bir onur ve sorumluluk duyuyoruz.
Diyarbakır’ın geleceği, bu pistte adım atan 683 çocuğun gözlerinde parlayan ışıkta saklıydı. Onlar koşarken, biz geleceğe şahitlik ettik. O gün Seyrantepe Pistinde sadece atletizm değil, dostluk, umut ve birlik kazandı.