Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Park’ındaki ıhlamur ağaçlarına kimliği belirsiz kişilerce zarar verildi.
TEMA Vakfı Diyarbakır İl Temsilcisi Meki Göger, yetkilileri göreve çağırarak tepki gösterdi. Göger, kimliği belirsiz kişilere müdahale etmeye çalıştıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.
“Gayemiz yaşanabilir bir Diyarbakır'dır”
Göger konu ile ilgili şöyle konuştu: “Biz, TEMA İl Temsilciliği olarak erozyona ve yeşillendirmeye dikkât çekiyoruz. Diyarbakır'da bir çok etkinlik yapıyor, ziyaret gerçekleştiriyoruz. Parklarda göz estetiği ve temiz bir hava ortamı için şehrimize uygun, yetişebilen, iklime müsait ağaçların özenle seçildiğine tanıklık ettik. Gayemiz yaşanabilir bir Diyarbakır'dır. Yeşil alanların arttığı bir şehir, elbette daha güzelleşir.”
“Yetkililerini göreve çağırıyoruz”
Göger, Diyarbakır'da Merkez Kayapınar İlçesi bulunan Onbeş Temmuz Parkı'ndaki ıhlamur ağaçlarının kendini bilmez kimilerince dalları kırılarak, yaprakları dahi kopartılmaktadır. Çiçeklenme sonrası dönemini yaşayan ıhlamur ağaçlarına karşı girişilen bu davranışları TEMA İl Temsilciliği olarak kınıyor, parkın bağlı olduğu belediye yetkililerini göreve çağırıyoruz. Gerektiğinde park sorumlularının artırılması, ağaçlara zarar verenlere cezaî müeddiye uygulamasının başlatılması, ıhlamur gibi ağaçların etrafının çevrelenmesi gerekir. Çevreye, yeşile saygısı olmayan bir kuşağın, kendi şehrine ve memleketine saygısı düşünülemez” diye konuştu.