Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin görevine geri dönmesiyle ilgili merakla beklenen gelişme netleşti. İçişleri Bakanlığı tarafından 6 Temmuz’da, adli soruşturma kapsamında “geçici tedbir” kararıyla görevden uzaklaştırılan Tutdere için savunma süreci tamamlandı. Yaşanan son gelişmeler, kamuoyunun dikkatle takip ettiği dosyada önemli bir dönüm noktası oldu.

Soruşturma süreci devam ederken, Tutdere hakkında mahkeme tarafından alınan "ev hapsi" kararı da 25 Temmuz’da kaldırıldı. Bu kararın ardından, görevden uzaklaştırılma gerekçesini oluşturan tedbir niteliğindeki durum ortadan kalkmış oldu. Gelişmeler ışığında Abdurrahman Tutdere’nin görevine iade edilmesi yönünde bir engel kalmadı.

Adıyaman’da siyasi kulislerde uzun süredir gündem olan bu süreç, özellikle belediye hizmetlerinin sekteye uğramaması açısından önemliydi. Tutdere'nin göreve geri dönmesiyle birlikte belediye çalışmalarının yeniden hız kazanması bekleniyor.

CHP'li Başkan, görevden uzaklaştırılmasına dair daha önce yaptığı açıklamada, sürecin hukuki zeminde ilerleyeceğine olan inancını dile getirmiş ve "Adıyaman halkının iradesine saygı duyulmalı" çağrısında bulunmuştu. Görevine dönüşüyle birlikte hem kamuoyunda hem de yerel siyasette yeni bir dönemin başladığı yorumları yapılıyor.

Adıyaman Belediyesi'nden yapılan ilk açıklamada ise, “Sayın Başkanımız Abdurrahman Tutdere, yasal sürecin doğal bir sonucu olarak görevine kaldığı yerden devam edecektir” ifadeleri kullanıldı. Yerel halktan da Başkan Tutdere’ye destek mesajları gelmeye devam ediyor.

Soruşturma süreci henüz tamamen sonuçlanmamış olsa da, mevcut koşullar altında görevden uzaklaştırma kararının kaldırılmasıyla birlikte Başkan Tutdere’nin belediye başkanlığı yetkilerini yeniden kullanmaya başladığı bildirildi.

Gelişmeler hem Adıyaman’da hem de ulusal düzeyde yakından izlenmeye devam ediyor.

Editör Hakkında