Görgü tanıklarının aktardığına göre, Abdulmecit K. idaresindeki 07 DJZ 536 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen 06 DE 0678 plakalı araç henüz belirlenemeyen bir nedenle çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle her iki araçta bulunan kişiler yaralanırken, çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda 112 Acil Sağlık, İtfaiye ve Polis ekipleri sevk edildi.

Kazada, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış’ın yanı sıra Abdulmecit K., Tayfun Ç., Yasemin G., Burak A., Huda A. ve Selma G. yaralandı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulanslarla Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu görece iyi olan bazı yaralılar ayakta tedavi edilirken, Atilla Yarış ise tedbir amaçlı olarak Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Kazanın Nedeni Araştırılıyor

Kaza sonrası güvenlik güçleri bölgede trafik akışını kontrollü şekilde sağlarken, olay yerinde yapılan ilk incelemeler sonucu kazanın oluş sebebine dair deliller toplanmaya başlandı. İki aracın çarpışma açısı, fren izleri ve tanık ifadeleri, kazanın nasıl meydana geldiğini aydınlatmak için değerlendiriliyor. Kazayla ilgili resmi soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yetkililerden Geçmiş Olsun Mesajları

Olayın ardından birçok siyasi isim ve yerel yetkili, sosyal medya üzerinden geçmiş olsun mesajları yayımladı. AK Parti Mardin İl Teşkilatı da yaptığı açıklamada, İlçe Başkanı Atilla Yarış ve diğer yaralılara acil şifalar dileyerek süreci yakından takip ettiklerini duyurdu.

Editör Hakkında