Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından, geçen 16 saat içinde 127’den fazla artçı sarsıntı kaydedildi.
Artçı depremlerin büyüklüklerinin 0.8 ile 3.7 arasında değiştiği bildirildi.
Dün Simav’da saat 17.31’de meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki ana depremin ardından, saat 17.37 ve 17.42’de 3.6, saat 19.11’de ise 3.7 büyüklüğünde artçı sarsıntılar yaşandı.
Deprem ve artçı sarsıntılar çevre ilçelerde de hissedildi.
Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar sürüyor.
Ana depremin üzerinden geçen 16 saat içinde 127’den fazla artçı deprem kaydedilirken, yetkililer sarsıntıların bir süre daha devam edebileceği uyarısında bulundu.
Afet ve Deprem uzmanlarından alınan bilgilere göre artçı depremlerin büyüklükleri 0.8 ile 3.7 arasında değişiyor.
Dün saat 17.31’de meydana gelen ana depremin hemen ardından saat 17.37 ve 17.42’de 3.6 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı yaşanırken, saat 19.11’de ise 3.7 büyüklüğünde bir başka deprem kaydedildi.
Deprem yalnızca Simav ile sınırlı kalmayıp çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan sarsıntılar sonrası vatandaşlar bir süre açık alanlarda bekledi.
İlk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı ya da ciddi hasar bildirilmedi.
Uzmanlar, bölgede yaşanan hareketliliğin normal bir süreç olduğunu belirterek vatandaşların hasarlı binalardan uzak durmaları ve resmi kurumların uyarılarını dikkate almaları gerektiğini vurguladı.
Ayrıca artçı sarsıntıların günler hatta haftalar boyunca devam edebileceği ifade ediliyor.
Yetkililer bölgede gelişmelerin yakından takip edildiğini bildirirken, ekiplerin olası risklere karşı hazır durumda olduğu açıklandı.
Ana depremin üzerinden geçen 16 saat içinde 127’den fazla artçı deprem kaydedilirken, yetkililer sarsıntıların bir süre daha devam edebileceği uyarısında bulundu.
Afet ve Deprem uzmanlarından alınan bilgilere göre artçı depremlerin büyüklükleri 0.8 ile 3.7 arasında değişiyor.
Yetkililerden alınan bilgilere göre, ana depremin ardından geçen yaklaşık 16 saatlik süreçte 127’den fazla artçı sarsıntı meydana geldi.
Bu artçıların büyüklüklerinin 0.8 ile 3.7 arasında değiştiği belirtilirken, bölgede yer kabuğundaki hareketliliğin bir süre daha devam edebileceği ifade edildi.
Uzmanlar, bu tür orta büyüklükteki depremlerin ardından çok sayıda küçük ölçekli artçının görülmesinin normal olduğunu vurguluyor.
Depremin ardından herhangi bir can kaybı ya da ciddi hasar bildirilmezken, ekipler sahada tarama çalışmalarını sürdürüyor.
Ayrıca uzmanlar, artçı sarsıntıların zamanla azalacağını ancak bu süreçte riskli binalardan uzak durulması gerektiğini hatırlatıyor. Bölgedeki gelişmeler, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip ediliyor.