DİYARBAKIR HABER - Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, Temmuz ayında fanatik yahudi grupların Mescid-i Aksa’ya toplam 27 baskın gerçekleştirdiğini açıkladı. Ayrıca, siyonist işgal rejiminin El Halil’deki Harem-i İbrahim Camii’nde ezanı 51 kez engellediği belirtildi.
Bakanlık tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "İşgalci güçler ve fanatik yahudi gruplar, Mescid-i Aksa’ya 27 kez baskın düzenledi. Harem-i İbrahim Camii’nde ezan, 51 kez yasaklandı.” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, aşırı sağcı sözde ulusal güvenlik bakanı ıtamar ben-gvirin, işgal rejiminin sözde polisine fanatik yahudilerin Aksa'nın tamamında dans edip şarkı söylemesine izin verilmesi yönünde talimat verdiği kaydedildi.
Bu grupların, siyonist sözde polis koruması eşliğinde avluda yüksek sesle dini ilahiler okuduğu ve talmudik ritüeller gerçekleştirdiği aktarıldı.
Rahmet Kapısı yakınlarında, sözde Süleyman Mabedi’ni yücelten dini bir müziğin çalındığına da dikkat çekilen açıklamada, bu tür uygulamaların Aksa’nın yahudileştirilmesine yönelik adımların tehlikeli şekilde arttığını gösterdiği vurgulandı.
Harem-i İbrahim Camii’nde ezan 51 kez engellendi
Temmuz boyunca ezanın 51 kez engellendiği Harem-i İbrahim Camii’nde, müezzinlerin içeri alınmasının kasıtlı olarak geciktirildiği, doğu kapısı ve pencerelerin ise 8 aydır kapalı tutulduğu bildirildi.
Bu saldırıların, Filistin kimliğini silmeye ve işgal altındaki bölgelerde siyonist rejim egemenliğini dayatmaya yönelik sistematik bir politika olduğu ifade edildi.
Son olarak, uluslararası topluma ve insan hakları kuruluşlarına harekete geçme çağrısı yapılırken, Filistinlilere de kutsal mekânlara sahip çıkmak için Mescid-i Aksa ve Harem-i İbrahim Camii’nde varlık göstermeleri çağrısında bulunuldu.