DİYARBAKIR HABER – Amedspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, transfer çalışmalarındaki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.
Biz isterken, Çorumspor devreye girdi
Altıparmak, transfer etmek istedikleri bazı oyuncularla anlaşmalar sağlanmasına rağmen isimlerin medyaya sızmasının süreci olumsuz etkilediğini belirterek, “Çok oyuncuyu böyle kaybettik” dedi.
Samudio’ya talip olduklarında hiç kimsenin haberinin olmadığını belirten Altıparmak, “Biz talip olduktan sonra çok takım oldu. İşte Çorumspor girdi. İnanılmaz paralar verdi ve çocuk da parayı seçti. Çorumspor'a gitti. Yani onun için biz mümkün olduğunca isimleri gizli tutmaya çalışıyoruz.” dedi.
Katıldığı bir YouTube programında İspanyol golcü Rodado transferine ilişkin sürece de değinen teknik patron, transferde son aşamaya geldiğini belirterek, “İnşallah birkaç gün içinde onunla alakalı son kararı, son şeyi yapıp inşallah onu da kadromuza katmak istiyoruz” dedi.
Kulüp maddi zarara uğratılıyor
İsimlerin erken duyulmasının kulüpleri maddi zarara uğrattığını belirten Altıparmak, şunları söyledi:
“Rodado daha önce zaten benim bulduğum, benim önerdiğim bir isimdi. Çok kişi girince, inanılmaz fiyatlar yükseldi. Bazı kulüpler almayacak olsa bile, biz alacağımız için zorluk çıkartmaya çalıştılar. Ama biz inşallah birkaç gün içinde onunla alakalı son kararı verip inşallah kadromuza katmak istiyoruz”
Abdullah Tazgel için sağduyu çağrısı
Amedspor'da krize neden olan Abdullah Tazegel transferine ilişkin konuşan Altıparmak, "Bu yörenin çocuklarını takıma kazandırmak gerekir. Transfer raporu vermiştim. Bu kapsamda Bursaspor'dan istedik. Bir kaç yıl içinde formayı alır, 8-10 yıl kulübün sol bek ihtiyacı kalmaz. Ömer Bayram ile anlaşma zemini vardı, o iş olmayınca başkana ben talepte bulundum. İstikbal vaat eden bir oyuncu. Aytaç Kara da oynarsa forma giyer. Babasının burada olduğunu bilmiyordum. Benim olduğum yerde ne torpil olur ne de farklı bir durum olur. Kendi oğluma bile sen futbolcu olamazsın, basketbola yönlendirdim. Çok fazla şeyler söylendi. Tepkinin fazla olması beni de şaşırttı. İleride Abdullah belki takımın en etkili futbolcusu olur. Taraftarımızdan bu konuda sağduyu bekliyoruz"