DİYARBAKIR HABER - Yeni çözüm süreci'nde yeni bir aşamaya geçilmesi beklenirken, DEM Parti'den örgütün silah bırakma programıyla ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Kimi kaynaklar PKK'nin silah bırakmasıyla ilgili farklı bilgiler paylaşırken, DEM Parti'den dikkat çekici bir açıklama geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan, PKK'nın silah bırakma ve kendini fesih kararını duyurmasıyla devam eden 'yeni çözüm süreci'nde, TBMM tatile girmeden komisyon kurulmasının yanı sıra örgütün silah bırakma takvimi de konuşulan başlıklar arasındaydı. PKK'nın, bir hafta içerisinde sembolik silah bırakma töreni yapacağı, törenden görüntülerin ise gerekli düzenlemelerin ardından kamuoyuyla paylaşılacağı öne sürülmüştü.

PKK ne zaman silah bırakacak?

Yapılan açıklamada, "Bir grup PKK üyesinin önümüzdeki günlerde Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında yapılacak bir etkinlikle kongre kararları doğrultusunda adım atmaları bekleniyor" denildi.

DEM Parti Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, "Bildiğiniz gibi 'Barış ve Demokratik Toplum Süreci'nde yeni bir aşama anlamına gelen önemli ve tarihi günleri yaşıyoruz" denilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda bir grup PKK üyesinin önümüzdeki günlerde Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında yapılacak bir etkinlikle kongre kararları doğrultusunda adım atmaları bekleniyor.

DEM Parti'den cezaevindeki Demirtaş ve Mızraklı'ya ziyaret
DEM Parti'den cezaevindeki Demirtaş ve Mızraklı'ya ziyaret
İçeriği Görüntüle

PKK'nin silah bırakma programına kimler katılacak?

Sürecin başından beri kolaylaştırıcılık rolü üstlenen partimiz, bu etkinliği izlemek için sınırlı sayıda (kontenjanla belirlenmiş 15-20 kişilik) köşe yazarını davet etmiştir. Davet ettiğimiz yazarlar, STK ve siyasi parti temsilcileri partimizin organizasyonuyla Kürdistan Bölgesine götürülecektir.

Diğer basın emekçilerinin ise etkinliği izlemesinin önünde herhangi bir engel yoktur. İktidarın bilgisi dahilinde gerçekleşecek bu etkinliği isteyen bütün basın mensupları kendi imkanlarıyla izleyebilecektir."

Kaynak: HABER MERKEZİ