DİYARBAKIR HABER – Diyarbakır’ın en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bir kez daha skandalla gündemde. Hastanede cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan Fototerapi cihazı haftalardır bozuk olmasına rağmen yönetim herhangi bir çözüm üretmedi.

Amedspor-Erzurumspor maçını Öcalan da izledi
Amedspor-Erzurumspor maçını Öcalan da izledi
İçeriği Görüntüle

Cihazın yanlış ölçüm yapması nedeniyle birçok hastada 1. derece yanıklar oluştu. Özellikle sedef ve egzama tedavisi gören hastalar, aylarca tedavi olamadıklarını ve mağduriyetlerinin katlandığını dile getirdi.

Cildiye uzmanlarının durumu resmi tutanakla idareye bildirdiği öğrenildi. Tutanakta şu ifadeler yer aldı:

“Hastanemiz Dermatoloji Kliniği Fototerapi Ünitesinde son dönemlerde tedavi alan bazı hastalarımızda tedavi sonrası 1. derece yanıklar geliştiği tespit edilmiştir. Bunun, hastaların kalın krem sürmesi ve fototerapi lambalarının sorunlu olmasından kaynaklandığı düşünülmektedir. Bu nedenle hasta alımı durdurulmuştur. Hastaların tedavi süreçlerinin aksamaması için ivedilikle sorunun çözülmesi gerekmektedir.”

Hasta yakınlarından biri, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Yakınım sedef hastası, tedavisi için buraya geliyoruz. Ancak cihaz haftalardır bozuk. Yanlış ölçümler yüzünden derisinde yanıklar çıktı. Yönetim hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?”

Bir başka hasta ise, “Fototerapi cihazı 21 Temmuz 2025’ten beri bozuk. Her seferinde ‘tamir edilecek’ deniyor ama hiçbir şey yapılmıyor. Temizlik yok, hijyen yok, cihazlar arızalı… Hastane çöplüğe dönmüş durumda.” İfadelerini kullandı.

İnsan sağlığı ciddi tehlikede

Vatandaşlar, yalnızca fototerapi cihazının değil, birçok cihazın arızalı olduğunu ve hastane hijyeninin içler acısı olduğunu belirterek, “Hangi cihazların yanlış sonuç verdiğini bile bilmiyoruz. İnsan sağlığı ciddi tehlikede” diyerek yetkililere seslendi.

Üstelik sorun sadece Gazi Yaşargil ile sınırlı değil. Dicle Üniversitesi Hastaneleri’ndeki cihaz da bozuk olduğu için bu hastaneye yönlendirilen çok sayıda hasta, burada da mağduriyet yaşamak zorunda kaldı.

Diyarbakır halkı, liyakatsiz yöneticiler nedeniyle hastane hizmetlerinin her geçen gün kötüleştiğini ifade ederek, Sağlık Bakanlığı’na acil müdahale çağrısında bulundu.

Muhabir: MEHMET SAİT BAYRAM