özDİYARBAKIR - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun İzmir Çalıştayı öncesinde İzmir’de kadın girişimcilerle buluştu. STK temsilcileri ve kadın CEO’ların da katıldığı toplantıda, kadınların iş gücüne katılımını artırmaya ve iş-aile yaşamı dengesini sağlamaya yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Suna Ataman Izmir Girişimci1

“Kadının emeği güçlenirse toplum güçlenir”

Toplantıda açıklamalarda bulunan Ataman, kadınların sadece ekonomik değil, toplumsal alanda da daha güçlü konumlara gelmesi için kararlı adımlar atılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Kadınların iş hayatında karşılaştığı engelleri biliyoruz. Hem sahadan gelen deneyimler hem de yapılan akademik çalışmalar, bize açık bir tablo sunuyor. Çözüm için ortak akıl ve sahaya dokunan politikalar şart. İş ve aile yaşamı uyumunu sağlayacak mekanizmalar, kadın emeğini güçlendirecek.”

Diyarbakır Green Park’ta Mahkeme kararı ne diyor?
Diyarbakır Green Park’ta Mahkeme kararı ne diyor?
İçeriği Görüntüle

Çalıştay öncesi sahadan veri toplandı

KEFEK’in İzmir’de düzenleyeceği çalıştay öncesinde yapılan bu toplantının, çalıştayın içeriğini zenginleştirmek amacıyla gerçekleştirildiği öğrenildi. Toplantıda gündeme gelen önerilerin, TBMM’ye taşınacak rapor ve önerilere temel teşkil edeceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi