Mesut ASLAN /özDİYARBAKIR - Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile Ma Müzik iş birliğiyle bu yıl 7’ncisi düzenlenen Ma Müzik Günleri, hayatını kaybeden sanatçı Nesrîn Şêrwan anısına organize edilen büyük bir konserle sona erdi. Kent Meydanı’nda gerçekleşen etkinliğe DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Kayapınar Belediye Eş Başkanları Berivan Gülşen Sincar ve Cengiz Dündar’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik, Ma Müzik öğrencilerinin eğitmenleri eşliğinde yöresel kıyafetlerle söyledikleri şarkılar eşliğinde gerçekleştirdikleri yürüyüşle başladı. Araç kornaları ve alkışlarla desteklenen yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Tatil için en çok aratılan ülkeler belli oldu
Tatil için en çok aratılan ülkeler belli oldu
İçeriği Görüntüle

Konser

Sahne performanslarıyla büyülediler

Etkinlikte konuşan Eş Başkanlar Sincar ve Dündar, Ma Müzik’in 7. yılını kutlayarak emeği geçenlere teşekkür etti. Dündar, Kürtçenin Kurmancî lehçesinde yaptığı konuşmayla Ma Müzik’in önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Ma Müzik Çocuk Korosu “Koma Zarokên Ma” sahne aldı. Çocukların performansı izleyicilerden tam not aldı. Ardından Ma Müzik Akademisi’nden mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Gecenin finalinde ise 120 öğrenciden oluşan dev kadro sahne alarak izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, tüm katılımcıların birlikte seslendirdiği şarkılarla coşkulu bir şekilde sona erdi.

Muhabir: Mesut ASLAN