DİYARBAKIR HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mardin yolunda durdurulan bir araçta hijyen koşullarına ve mevzuata aykırı şekilde taşındığı belirlenen yaklaşık 3 ton sakatata el koydu. Kesim yerini gösteren belgeleri bulunmayan sakatatlar imha edilirken araç sürücüsü hakkında yasal işlem uygulandı.
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Gıda Denetim Birimi ekipleri, halk sağlığının korunması ve güvenilir gıdaya erişimin sağlanması amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, Mardin Yolu Kontrol Noktası’nda polisler tarafından durdurulan sakatat taşıyan bir aracı kontrol etti. Araçta yapılan incelemede yaklaşık 3 ton sakatatın hijyen koşullarına ve ilgili mevzuata uygun olmayan kötü koşullarda taşındığı tespit edildi.
Kesim yerineilişkin belgeler bulunamadı
Denetimde, sakatatların nerede kesildiğini ve kaynağını gösteren belgelerin araçta bulunmadığı belirlendi. Halk sağlığı açısından risk oluşturduğu tespit edilen ürünlere, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle birlikte imha edilmek üzere el konuldu.
El konulan yaklaşık 3 ton sakatat, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından imha edildi. Araç sürücüsü hakkında da mevzuat kapsamında yasal işlem uygulandı.
Gıda denetimleri sürecek
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, halkın sağlıklı, hijyenik ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla kent genelindeki denetimleri sürdürecek.




