DİYARBAKIR HABER - 28 Temmuz sabah saatlerinde dolar/TL kuru 40,50 lira seviyelerinde işlem görürken, euro/TL kuru 47,70 bandında el değiştiriyor. Haftanın ilk işlem gününde dolar ve euroda hafif çaplı bir geri çekilme gözlemlendi.

Diyarbakır, Gabar ve Batman’da 4 milyar dolarlık petrol rezervi tespit edildi
Diyarbakır, Gabar ve Batman’da 4 milyar dolarlık petrol rezervi tespit edildi
İçeriği Görüntüle

Dolar/TL 40,50'nin üzerinde seyrediyor

Spot piyasada dolar/TL kuru, 40,51 lira alış ve 40,55 lira satış fiyatıyla işlem görüyor. Dolar, geçen haftaki yükseliş ivmesinin ardından yeni haftaya daha yatay ve sınırlı bir düşüşle giriş yaptı.

Euro/TL 47,70 seviyesini zorluyor

Euro/TL kuru da benzer bir şekilde hafif düşüşle işlem görüyor. Sabah saatlerinde euro, 47,60 lira alış ve 47,68 lira satış fiyatından el değiştiriyor. Euro/dolar paritesi ise 1,1742 seviyesinde bulunuyor ve bu durum euro'nun dolar karşısında görece güçlü kalmaya devam ettiğini gösteriyor.

Muhabir: AHMET BEŞENK