(ÖZ DİYARBAKIR HABER)

Jan BELEK - CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır"a geldi.

Diyarbakır"a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya, CHP Diyarbakır İl Başkanı, CHP İl Örgütü, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin il başkanları da katıldı.

Tanrıkulu'ndan Kamu görevlilerine uyarı

Yapılan basın açıklamasında söz alan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kendilerine kırsal kesimlerde kamu görevlilerinin muhtarlar ve sandık görevlilerini tehdit ettiği yönünde çok fazla şikâyetin geldiğini belirterek şu uyarılarda bulundu; Buradan onlara sesleniyorum; sizler suç işliyorsunuz biz bunların notunu alıyoruz. Bu yüzyılın seçimdir, her yurttaş sandık başına gitmelidir. Bir taziyeye gider gibi sandık başına gitmeliyiz. Bu bir vatandaşlık ve yurttaşlık görevidir. Türkiye'nin üzerine bir karanlık toprak serpilmiştir, hep beraber buna son vermeliyiz"

Kayyumlara ilişkin tavrımız son derece belidir

Basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine Zafer Partisi ile yapılan protokole değinen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu ise şunları söyledi: "Özelikle anayasayı yanıma aldım. Bizler anayasaya saygı için mücadele eden bir partiyiz. Anayasada kayyum sitemi yoktur. Yapılan protokolde Kayyum ibaresi yoktur. Önemli olan Pazar günü yapılacak seçimle onları tarihe göndermektir. Ortak metnimizde de kayyumlara son verileceği açıktır. Biz CHP olarak kayyum yönetimlerine son derece karşıyız" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından CHP heyeti Diyarbakır Barosu, Tabip Odası, İHD, THİV, Ticaret Odası gibi birçok sivil toplum örgütünü ziyaret etti.

Kaynak: 1