Ahmet BEŞENK / DİYARBAKIR HABER - Yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin kuzey kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu çevreleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Trabzon’un batısı ile Giresun’un doğusunda yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde su baskını ve ani sel riskine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

Konya'daki orman yangını Isparta sınırına kadar ilerledi
Konya'daki orman yangını Isparta sınırına kadar ilerledi
İçeriği Görüntüle

Çatı uçması ve ağaç devrilmesine dikkat

Özellikle Marmara’nın güneyi, Ege kıyıları, İç Anadolu, Doğu Akdeniz’in doğusu ve Doğu Anadolu’nun batısında, kuzeyli yönlerden esecek rüzgârın saatte 40 ila 60 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, bu kuvvetli rüzgârın çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Sıcaklıklar Kuzeyde düşüyor, Güneyde artıyor

Hava sıcaklıkları, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyredecek. Buna karşın batı ve güney kıyı bölgelerinde sıcaklıklar, mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olacak.

Muhabir: Ahmet Beşenk