DİYARBAKIR HABER - Altının ons fiyatı, yılın 9 ayında Fed’in faiz indirim beklentileri, ABD’de hükümetin kapanması ve artan jeopolitik risklerin etkisiyle 3 bin 871 dolara kadar yükselerek rekor kırdı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve başlamasıyla gündeme gelen “tarife” tartışmaları küresel ekonomide belirsizlikleri artırırken, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika alanı da daraldı. Bu süreçte ülkedeki bütçe açığı ve hükümetin geçici bütçe tasarısını onaylayamaması sonucu yaşanan kapanma, altın talebini güçlendirdi.

Merkez bankalarının yıl genelinde yüksek altın alımlarını sürdürmesi ve özellikle Çin’den gelen güçlü talep de fiyatları destekleyen faktörler arasında yer aldı.

Elektrik desteğinde yeni düzenleme
Elektrik desteğinde yeni düzenleme
İçeriği Görüntüle

Yılın ilk 9 ayında yüzde 47,6 değer kazanan altının onsu, 1 Ekim’de 3 bin 895,36 dolarla yeni bir zirve gördü.

Kaynak: İLKHA