DİYARBAKIR HABER - ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından artışa geçen akaryakıt fiyatlarında, küresel petrol fiyatlarındaki son düşüşün yansıması bekleniyor. Üst üste gelen zamların ardından bu gece yarısı motorine ve benzine indirim bekleniyor.

Ortadoğu gerilimi kurda yeni rekor getirdi
Ortadoğu gerilimi kurda yeni rekor getirdi
İçeriği Görüntüle

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından Hürmüz Boğazı’nın kapanmasıyla hızla yükselen petrol fiyatlarında dün düşüş yaşandı. Küresel piyasalarda görülen bu gerilemenin benzin ve motorin fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

Savaş sürecinde akaryakıt fiyatlarına birkaç kez zam yapılmış, ancak Eşel Mobil Sistemi sayesinde artışların önemli bir bölümü sınırlı kalmıştı. Buna rağmen milyonlarca araç sahibi, lojistik sektörü ve çiftçiler akaryakıttaki fiyat artışlarından ciddi şekilde etkilenmişti. Benzine en son dün gece yarısı 80 kuruş zam gelmişti. Öncesinde de motorine 53 kuruş, benzine 39 kuruş zam yansımıştı.

Üst üste zamların ardından bu gece yarısı motorine ve benzine indirim bekleniyor.

Gazeteci Olcay Aydilek'in haberine göre motorine 4,58 TL, benzine 3 TL indirim bekleniyor. Bunun yüzde 75'i eşel mobil gereği ÖTV iadesi olarak alınacak, kalan %25'i pompa satış fiyatlarına yansıtılacak. Buna göre indirim tutarları, motorinde 1,15 TL, benzinde 75 kuruş olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ