özDİYARBAKIR - CHP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, Silivri'deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Tanrıkulu, "Bu zalimlik ve zulüm, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin siyaset yapma biçimine dönüştü ve bunu da yargıda, medyada, siyasette seçtiği aktörlerle yürütüyor" dedi.

Tanrıkulu, “Yıllardır bu cezaevine gelip giderim, maalesef bu zalimlik, adaletsizlik bitmedi” diyerek özellikle 19 Mart’tan sonra yeni bir döneme girildiğini ve onlarca siyasetçi, belediye başkanı, gazeteci ve aktivistin tutuklu olduğunu söyledi.

Diyarbakır’da hastanede yatan çocuklara sürpriz moral etkinliği!
Diyarbakır’da hastanede yatan çocuklara sürpriz moral etkinliği!
İçeriği Görüntüle

"Zulüm bir siyaset tarzına dönüştü"

AK Parti iktidarını hedef alan Tanrıkulu, “Bu zalimlik ve zulüm, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin siyaset yapma biçimine dönüştü ve bunu da yargıda, medyada, siyasette seçtiği aktörlerle yürütüyor” ifadelerini kullandı. Tanrıkulu, iktidarın sona yaklaştığını savunarak, “Biz güçlendikçe onlar geri çekilecekler ve bu iktidar değişecek” dedi.

"Adaletsizliklerin hesabı sorulacak"

“Mutlaka ama mutlaka bu adaletsizliklerin hesabını hukuk kuralları içerisinde adil biçimde soracağız” diyen Tanrıkulu, yargı kadrolarının yıllardır görev yerleri değiştirilerek aynı süreçleri yürüttüğünü, İstanbul’un yargı mekanizmasının tamamen bu yapı tarafından kontrol edildiğini öne sürdü.

Tanrıkulu, “Tümünü biliyoruz, hepsinin kamuoyuna yansıyan kararları ve bu kararların izleri var” diyerek sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Mutlaka barışı da adaleti de demokrasiyi de birlikte inşa edeceğimiz günler gelecek.”

Kaynak: Haber Merkezi