DİYARBAKIR HABER- Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde, tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan Kral Yolu rotasının yeniden açılışı kapsamında yürüyüş etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Mezopotamya TURSAB Bölge Başkanı Serdar Baturay ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Yürüyüş öncesinde açıklamalarda bulunan Serdar Baturay, Kral Yolu’nun bölge turizmi açısından büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:
“Bugün gerçekten çok heyecanlıyız. Kral Yolu'nun lansmanı yapıldıktan sonra birebir yürüyüşünü gerçekleştiriyoruz. Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Valiliği ve GAP İdaresi’nin iş birliğiyle oluşturulan 351 kilometrelik, 32 farklı rotadan oluşan bu güzergâhı keşfetmeye başladık. Bu, turizmciler için çok önemli bir gün. Yeni rotaların açılması, turizm çeşitliliğinin artırılması ve sektör gelirlerinin yükselmesi açısından büyük bir adım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Etkinlik boyunca katılımcılar, doğa ve tarihin iç içe geçtiği güzergâhta yürüyerek hem bölgenin doğal güzelliklerini hem de tarihî dokusunu yakından görme fırsatı buldu.
Kral Yolu’nun, bölge turizmine yeni bir ivme kazandırması ve Çüngüş’ün tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor.