DİYARBAKIR HABER- Süper Lig'in yeni ve iddialı ekibi Amedspor, yaz transfer dönemine damga vuracak iki dev hamleyle hücum hattını güçlendiriyor. Yeşil-kırmızılı yönetim, uzun süredir yürütülen yoğun görüşmelerin ardından Nijeryalı golcü Gift Orban ve Senegalli forvet Bamba Dieng ile prensip anlaşmasına vardı.
Gazeteci İrfan Gözen'in aktardığı bilgilere göre, transfer operasyonunda tarihler netleşti:
Gift Orban: Bugün Türkiye'ye geliyor.
Bamba Dieng: Pazar günü Türkiye'ye ayak basacak.
Her iki futbolcunun da sağlık kontrollerinden geçtikten sonra resmi sözleşmelere imza atması bekleniyor.
Hücum hattına çift yıldız takviyesi
Bundesliga ekibi Hoffenheim ile sözleşmesi devam eden 23 yaşındaki Nijeryalı santrfor Gift Orban, Amedspor'a kiralık olarak katılıyor. Anlaşmada satın alma opsiyonunun da bulunduğu belirtiliyor.
Kariyerinde Norveç, Belçika ve Fransa maceralarının yanı sıra son olarak İtalya Serie A ekibi Hellas Verona'da kiralık olarak forma giyen Orban; geçtiğimiz sezon çıktığı 28 lig maçında 7 gol ve 2 asist üretti. 1,78 metre boyundaki atletik ve hızlı forvet, Süper Lig'de rakip savunmaların korkulu rüyası olmaya hazırlanıyor.
Bamba Dieng bonservissiz geliyor
Fransa Ligue 1 ekibi Lorient ile sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde bulunan 26 yaşındaki Senegalli golcü Bamba Dieng, Amedspor'un kadrosuna katılıyor.
Marsilya, Angers ve Lorient formaları giyen tecrübeli golcü, geçtiğimiz sezon Lorient formasıyla çıktığı 26 maçta 16 gol ve 1 asistlik harika bir istatistiğe imza attı. Güncel piyasa değeri 15 milyon euro civarında gösterilen ve 24 kez Senegal Milli Takımı'nın formasını giyen Dieng (2 gol), bonservis bedeli ödenmeden kadroya dahil edilerek kulüp tarihinin en değerli transferlerinden biri olarak öne çıkıyor.
Güçlü fiziği, ceza sahası içindeki soğukkanlı bitiriciliği ve yüksek temposuyla tanınan Dieng'in, Amedspor'un Süper Lig'deki en büyük kozlarından biri olması bekleniyor.




