DİYARBAKIR HABER - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen ÇEDES projesi kapsamında, Diyarbakır’daki bir okulda düzenlenen Gazze’ye Yardım Kermesi büyük bir dayanışma örneğine sahne oldu.

Okul Müdürü Davut Gümüş, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve okul personelinin el birliğiyle düzenlediği kermeste toplam 105 bin 660 TL yardım toplandığını ve ilgili hesaba gönderildiğini açıkladı. Müdür Gümüş, bu anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Gazze için okul olarak tam seferberlik ilan ettik. Bu çalışmada tertip komitesinde yer alan müdür yardımcılarımıza, Din Kültürü Zümresi’ne, gönüllü öğretmenlerimize, çiğ köfte hazırlayan personelimize, velilerimize ve öğrencilerimize minnettarız. Hepsinden Allah razı olsun.”

Tek Yürek

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği kermeste, veliler evlerinde hazırladıkları yiyecekleri gönderirken, öğretmenler de satış ve organizasyonda aktif rol aldı.

Okul bahçesinde gerçekleşen etkinlikte öğrencilerin “Cömertlikte ve yardım etmekte akarsu gibi ol” (Mevlana) sözüyle hareket ettikleri gözlendi.

Kermes sonunda toplanan 105.660 TL, Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere ilgili yardım hesabına gönderildi.

Diyarbakır’da 4.0 büyüklüğünde deprem
Diyarbakır’da 4.0 büyüklüğünde deprem
İçeriği Görüntüle

Müdür Gümüş, dayanışma ruhunun önemine vurgu yaparak sözlerini, “Bu yardımseverlik duygusu, geleceğe dair umutlarımızı yeşertti. Katkı sunan herkesten Allah razı olsun.” diyerek tamamladı.

Muhabir: KEREM DOĞAN