DİYARBAKIR HABER - Son 50 yılın en sıcak yazlarından birini yaşayan Diyarbakır'da gündüz saatlerinde adeta hayat duruyor. Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığı 45 derece olarak ölçülse de birçok bölgede hissedilen sıcaklık 50 dereceyi buluyor. Uzmanlar, özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

GGC’den öğrencilere giyim ve ayakkabı desteği
GGC’den öğrencilere giyim ve ayakkabı desteği
İçeriği Görüntüle

Ancak güneşin batışıyla birlikte şehirde bambaşka bir manzara oluşuyor. Gündüzleri sessizliğe bürünen sokaklar, akşam saatlerinde parklarla, yeşil alanlarla ve eğlence mekanlarıyla dolup taşıyor.

Lınapark2

Lunaparklar çocukların vazgeçilmezi oldu

Geceleri serinleyen hava, Diyarbakırlı vatandaşlara adeta nefes aldırıyor. Özellikle çocuklar, soluğu Lunaparklarda alıyor. Dönme dolaplar, çarpışan arabalar ve rengârenk ışıklarla süslenen eğlence alanları, geç saatlere kadar dolup taşıyor.

Çocuklar, gündüz sıcağının etkisinden kurtulmanın en güzel yolunun gece Lunapark eğlencesi olduğunu belirtiyor. Bir çocuk, "Gündüz çok sıcak. Akşam olsun diye sabırsızlanıyoruz. İyi ki Lunapark var, burada eğlenip serinliyoruz," diyerek duygularını dile getirdi.

Lunapark

Muhabir: DİLEK AKİN