Diyarbakır’da sağlıklı yaşam için bisiklet turu
Diyarbakır’da sağlıklı yaşam için bisiklet turu
İçeriği Görüntüle

DİYARBAKIR HABER - Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Zarokistan Xalxalok Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde yeni eğitim dönemi başladı. Açılışa, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanları Berivan Gülşen Sincar ve Cengiz Dündar’ın yanı sıra DEM Parti ilçe eş başkanları, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ergün, sendika yöneticileri ve çok sayıda veli katıldı.

Eş Başkan Sincar, Kayyım döneminde kapatılan veya işlevsiz hale getirilen kurumları yeniden halkın hizmetine açtıklarını belirterek, “Çocuklarımız burada Türkçenin yanı sıra anadilleri Kürtçeyi öğrenme imkânı buluyor. Çok dilli eğitim yaklaşımı, onların ileriki eğitim hayatına güçlü bir perspektif kazandıracak. Gelen yoğun talep nedeniyle yeni merkezler açmayı planlıyoruz” dedi.

Sanat, spor ve kültürel atölyeler

Eş Başkan Cengiz Dündar ise kreşlerde yalnızca dil değil, çocukların kültürel ve sanatsal gelişimlerini de desteklediklerini ifade ederek, “Drama, müzik, görsel sanatlar, tiyatro, felsefe ve spor atölyelerimizle çocukların çok yönlü gelişimini hedefliyoruz. Hizmet verirken anadili esas alan, çok dilliliği temel alan bir yaklaşımı benimsiyoruz” dedi.

Zarokistan kreşlerinde 3-6 yaş grubu çocuklar hafta içi 08.00 ile 17.00 saatleri arasında eğitim alabilecek. Etkinliklerin tamamı çok dilli program çerçevesinde yürütülecek.

Muhabir: AHMET BEŞENK