Mehmet Sait BAYRAM / özDİYARBAKIR - Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde, 6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan yapıların yıkımı aralıksız devam ediyor. Bağlar Kaymakamlığı, ağır hasarlı yapıların tamamının yıkıldığını, orta hasarlı binaların ise yüzde 63’ünün kontrollü şekilde kaldırıldığını açıkladı.

Diyarbakır’da hastanede verilen kahvaltıya tepki; Ye, ye bitmez!
Diyarbakır’da hastanede verilen kahvaltıya tepki; Ye, ye bitmez!
İçeriği Görüntüle

Yıkımlar mahalle bazlı değil, etap etap planlamayla yürütülüyor. İlçede toplamda 456 bin 232 metrekarelik alanın yıkımı planlanırken, bugüne kadar 239 bin 31 metrekarelik alan yıkılmış durumda.

Geriye kalan yüzde 37’lik kısımda mahkemelik ve bitişik yapılar var

Kaymakamlık yetkilileri Öz Diyarbakır Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, kalan %37’lik alanın büyük kısmının bitişik nizamlı yapılar ve mahkemelik dosyalardan oluştuğunu belirtti. Bu nedenle bazı alanlarda süreç daha yavaş ilerliyor.

Elle yıkım gerektiren bu yapılar için AFAD Başkanlığı’ndan ihale onayı beklendiğini ifade eden yetkililer, “Onay geldiği anda süreç yeniden hız kazanacak” dedi.

Deprem Yıkım1

Güvenlik ve vatandaş memnuniyeti öncelikli

Yıkım çalışmaları sırasında can ve mal güvenliğine büyük önem verildiği belirtilirken, vatandaş memnuniyetini esas alan bir yaklaşım benimsendiği vurgulandı.

Şeyh Şamil Mahallesi’nde sona yaklaşıldı

Bağlar’ın önemli mahallelerinden biri olan Şeyh Şamil Mahallesi’nde başlatılan yıkım çalışmalarında 44 binadan sadece 8’i kaldı. Bunlardan 3’ü mahkemelik, 5’inde ise resmi prosedür süreci devam ediyor.

Bağlar Kaymakamlığı, yıkım sürecinin beklenenden hızlı ilerlediğini, planlamanın titizlikle sürdüğünü belirtti.

Muhabir: Mehmet Sait BAYRAM