özDİYARBAKIR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan 2025 tarihli Atama Kararnamesi ile Türkiye genelinde çok sayıda kaymakam ve vali yardımcısının görev yeri değişti. Diyarbakır da bu değişikliklerden önemli ölçüde etkilendi. Kentte Dicle, Hazro, Kocaköy, Bağlar ve Sur ilçelerinin kaymakamları değişirken, vali yardımcılığı görevinde de yeni bir isim atandı.
5 ilçede kaymakam değişikliği
Atama Kararnamesi kapsamında Hazro Kaymakamı Doğukan Koyuncu, Balıkesir’in Sındırgı ilçesine kaymakam olarak atandı. Yerine Malatya Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç görevlendirildi.
Kocaköy’de görev yapan Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, Çanakkale Ezine Kaymakamlığı’na atandı. Kocaköy’ün yeni kaymakamı ise Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş oldu.
Bağlar ilçesinde değişiklik dikkat çekti. Mevcut Kaymakam İsmail Pendik, Denizli Sarayköy Kaymakamlığı’na atanırken, yerine Zonguldak Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir getirildi.
Sur Kaymakamı Asım Solak, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne Daire Başkanı olarak atanarak merkezi göreve çekildi. Sur’a atanan yeni kaymakam ise Denizli Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut oldu.
Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül de Osmaniye’nin Düziçi ilçesine kaymakam olarak atandı. Dicle için henüz yeni bir atama yapılmazken, yeni kaymakamın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
Vali yardımcısı da değişti
Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine kaymakam olarak atanırken, yerine Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Batuhan Taşğın getirildi.
Ataması yapılan kaymakam ve vali yardımcılarının önümüzdeki günlerde yeni görev yerlerinde göreve başlaması bekleniyor. Yapılan değişiklikler, Diyarbakır’daki yerel kamu yönetiminde önemli bir yenilenmeyi ve görev devrini beraberinde getirdi.