DİYARBAKIR HABER – Diyarbakır’da 30 minik öğrenci, öğretmenleri ile birlikte katıldıkları ziyarette, dengbêjlerin Kürtçe seslendirdiği eserleri can kulağıyla dinledi. Sözlü kültür mirasının en önemli temsilcileri olan dengbêjlik kültürüyle çocuk yaşta tanışan minik kalpler hem eğlenceli dakikalar geçirdi hem de öğrendikleri Kürtçeyi pekiştirme fırsatı buldular.
Kültürel değerlerin sonraki nesillere aktarılması bakımından büyük öneme sahip olan etkinlik, eğitimin sadece okulla sınırlı kalmadığını da göstermiş oldu.

Yetkililer, bu tür kültürel gezilerin çocukların gelişimi ve kültürel bilinci açısından önemli katkılar sunduğunu belirterek, benzer etkinliklere devam edecez dediler.
Diyarbakır’da atılan bu adım, hem kültürel mirasın korunması hem de çocukların ana dil ile bağlarının güçlendirilmesi açısından örnek bir çalışma teşkil ediyor.
Minik öğrenciler, son olarak dengbêjlerin söylediği “Keleşo” şarkısına da eşlik ederek, şarkı sonunda dengbêjlerle toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.




