DİYARBAKIR HABER- Diyarbakır’da Lice yolunu Silvan yoluna bağlayan ve Mermer Harmanlar Köyü istikametinde bulunan bağlantı yolu, henüz 2 yıl önce yapılmasına rağmen büyük ölçüde tahrip oldu. Yer yer tamamen ulaşıma kapanan yol, bölge halkının tepkisine neden oldu.
Söz konusu güzergâhın yalnızca bir ulaşım yolu olmadığını vurgulayan vatandaşlar, aynı hat üzerinde bulunan iki ayrı taşımalı eğitim okuluna giden öğrencilerin bu yolu kullanmak zorunda olduğunu belirtti.
“Çocuklarımız Okula Gidemiyor”
Yolun mevcut durumu nedeniyle öğrencilerin okullarına ulaşamadığını ifade eden veliler, eğitimin ciddi şekilde aksadığını dile getirdi. Köy sakinleri, özellikle yağışlı havalarda yolun tamamen kullanılamaz hale geldiğini ve ulaşımın durma noktasına geldiğini söyledi.
Sürücülerden Sert Tepki
Yolu kullanan sürücüler ise yaşanan duruma tepki göstererek, “Bu yol daha yeni yapılmıştı. Şimdi araçlarımız zarar görüyor, bazı bölümler tamamen kapanmış durumda. Her gün risk alarak ilerlemek zorunda kalıyoruz” dedi.
Bir başka sürücü ise, “Bu sadece bir yol meselesi değil. Burada çocuklar var, hastalar var. Acil bir durumda kimse bu yoldan geçemez” ifadelerini kullandı.
“Bu Bir Gelecek Meselesidir”
Vatandaşlar, yaşanan sorunun yalnızca altyapı değil aynı zamanda eğitime erişim ve yaşam hakkı meselesi olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Bölge halkı, ilgili kurumların bir an önce sahaya inerek yolun onarılması ve kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı.
Acil Müdahale Çağrısı
Köy sakinleri, her geçen gün mağduriyetin arttığını belirterek şu çağrıyı yaptı:
“Çocuklarımızın eğitimi, bizim güvenliğimiz için bu yolun acilen yapılmasını istiyoruz. Sessiz kalınan her gün bizim için kayıp demektir.”





