DİYARBAKIR HABER- Diyarbakır’da 1998 yılından bu yana eğitim veren Özel Ortadoğu Koleji, her yıl ekim ayının ilk haftasında geleneksel hale getirdiği bağ bozumu şenliği ile öğrencilerini ve velilerini bir araya getirdi.

Kolej bünyesinde yıllar önce dikilen üzüm fidelerinin bugün verimli bir bağa dönüşmesiyle, öğrenciler hasat heyecanını bizzat yaşama fırsatı buldu. Minik öğrenciler üzüm toplarken, üretimin emekle birleştiği süreci yerinde gözlemledi.

Cevizli Sucuk-1

Özel Ortadoğu Koleji Rehber Öğretmeni Nazlı Adıgüzel, etkinliğin yalnızca bir hasat şenliği olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Biz Ortadoğu Koleji olarak 6 yıldır sürdürdüğümüz bağ bozumu etkinliğimizde öğrencilerimiz doğayla iç içe bir deneyim yaşıyor. Bu süreç, çocuklarımıza doğanın döngüsünü, üretimin değerini, dayanışmayı ve çevre bilincini öğretirken; velilerimize de kendi çocukluk anılarını hatırlatıp kültürel değerlerini aktarma fırsatı sunuyor.”

Üzüm Şenlik

Diyarbakır’da hayvan bakımevinde anlamlı buluşma
Diyarbakır’da hayvan bakımevinde anlamlı buluşma
İçeriği Görüntüle

Festival kapsamında velilere müzik dinletisi ve ikramlar da sunuldu. Böylece bağ bozumu, sadece bir hasat etkinliği değil; doğaya saygıyı, üretimin değerini ve kültürel kökleri gelecek nesillere aktaran bir eğitim geleneği haline geldi.

Muhabir: MEHMET SAİT BAYRAM