DİYARBAKIR HABER - Van’da 27 Eylül 2024'te kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolan ve cansız bedeni 15 Ekim 2024'te Mollakasım Mahallesi sahilinde bulunan Rojin Kabaiş'in şüpheli ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'da Rojin Kabaiş'in ailesini ziyaret ettiğini belirterek, bu vesileyle Kabaiş ailesinin acısını bir kez daha paylaştığını söyledi.

Tanrıkulu, “13 aydır etkin bir soruşturma yürütülmediğini biliyoruz. Geçen zaman içerisinde ölüm nedeni aydınlatılmış değil; Adli Tıp Kurumu’nun verdiği çelişkili raporlar var.

81 ilde milyonlarca fidan toprakla buluşacak
81 ilde milyonlarca fidan toprakla buluşacak
İçeriği Görüntüle

Soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumundan bu çelişkilerin giderilmesi için yeniden rapor istenildi. Rojin’in kullandığı cep telefonu yakın bir zamanda İspanya’ya gönderilecek. Bu 13 aylık sürede bu işlemlerin neden yapılmadığına dair çok ciddi soru işaretleri var.

Diyarbakır ve Van Baroları bu soruşturmayı etkin bir biçimde takip ediyor. Onlara da teşekkür ediyorum. Rojin’in babasının ısrarlı haykırışları olmasaydı belki bu soruşturma dosyası kapatılmış olacaktı. Bizler bu adalet arayışının yanında olacağız.” dedi.

Muhabir: HATİCE KAMER