DİYARBAKIR HABER- Diyarbakır’ın simgelerinden biri olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi surların önemli bölümlerinden Benusen Burcu, Öz Diyarbakır Gazetesi’nin gündeme taşıdığı haberin ardından temizlendi.
Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberde, burcun uzun süredir çöpler, cam kırıkları ve alkol şişeleriyle dolu olduğuna dikkat çekilmiş; bu durumun hem tarihi dokuyu zedelediği hem de ziyaretçiler için olumsuz bir izlenim yarattığı vurgulanmıştı.
Haberin yayınlanmasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Daire Başkanlığı ekipleri harekete geçti. Sabahın erken saatlerinde bölgeye giden ekipler, burç ve çevresinde geniş çaplı temizlik çalışması yaptı. Çalışmalar sırasında onlarca çöp torbası dolusu atık toplanarak bölge temiz hale getirildi.
Vatandaşlar, basının duyarlılığı ve belediye ekiplerinin hızlı müdahalesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bu tür haberler sayesinde yetkililer harekete geçiyor. Tarihimize sahip çıkalım.” ifadelerini kullandı.
Uzun süredir özellikle gece saatlerinde madde bağımlılarının uğrak noktası haline gelen Benusen Burcu’nda güvenlik önlemlerinin artırılması ve aydınlatmanın iyileştirilmesi talep ediliyor.
UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan Diyarbakır surlarının korunması için hem yerel yönetimlere hem de vatandaşlara büyük sorumluluk düştüğü vurgulandı.