Adana’nın Saimbeyli ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. TGRT Haber’in AFAD verilerine dayandırdığı bilgilere göre sarsıntı, 4 Ekim 2026 Pazar günü saat 14.19.23’te gerçekleşti. Depremin derinliği 7,99 kilometre olarak aktarıldı.
Deprem nerede oldu, kaç büyüklüğünde?
İlk haberlerde depremin merkez üssü Adana’nın Saimbeyli ilçesi olarak açıklandı. Paylaşılan verilere göre depreme ilişkin bilgiler şöyle:
- Tarih: 4 Ekim 2026 Pazar
- Saat: 14.19.23
- Merkez üssü: Saimbeyli, Adana
- Büyüklük: 4,8
- Derinlik: 7,99 kilometre
Depremde hasar veya yaralanma var mı?
Haberin hazırlandığı sırada can kaybı, yaralanma veya hasara ilişkin doğrulanmış resmî bir açıklamaya ulaşılamadı. Bu nedenle depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açıp açmadığı konusunda kesin bir değerlendirme yapılamıyor.
AFAD ve Kandilli son depremler listesi
Depremlerin merkez üssü, büyüklüğü, saati ve derinliğine ilişkin güncel kayıtlar AFAD Son Depremler ve Kandilli Rasathanesi üzerinden takip edilebiliyor. İlk ölçümler, kurumların değerlendirmeleri sonrasında güncellenebiliyor.
Deprem nerelerde hissedildi?
İlk haberlerde sarsıntının Saimbeyli ve çevresindeki yerleşimlerde hissedildiği aktarıldı. Hissedilen diğer illere ilişkin doğrulanmış kapsamlı bir liste henüz bulunmuyor.
Gaziantep’in Karataş bölgesinden bizlere ulaşan bir bildirimde de sarsıntı hissedildiği belirtildi. Bu bildirimin Saimbeyli merkezli depremle zaman bakımından eşleşmesi henüz kesinleştirilemedi.




