DİYARBAKIR HABER - Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşan Amed Sportif Faaliyetleri, sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

Karşılaşmanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Amedspor Teknik Direktörü Besnik Hasi, ortaya koydukları futbolun istedikleri seviyede olmadığını ancak rakiplerinden daha iyi olduklarını söyledi.

Hasi, “Bizim için çok iyi maçlarımızdan biri olduğunu söyleyemem. Fakat biz daha iyiydik, daha iyi olan taraf bizdik. Daha fazla şanslar ürettik. Diagne’nin kaçırdığı bir pozisyon var, o pozisyon gol olsa farklı olabilirdi. Erkenden maçı bitirebilirdik” dedi.

Amedspor’dan Dilhan Demir için kritik hamle: Transferde sona gelindi
Amedspor’dan Dilhan Demir için kritik hamle: Transferde sona gelindi
İçeriği Görüntüle

Kasımpaşa’nın oyun anlayışını da değerlendiren Hasi, rakibin uzun toplarla etkili olmaya çalıştığını belirterek, “Çok özel, ekstra bir şeyleri yoktu” ifadelerini kullandı.

Savunma hatalarına dikkat çekti

Karşılaşmada yedikleri gollerin savunma hatalarından kaynaklandığını belirten Hasi, özellikle ikinci golde yapılan hataya tepki gösterdi.

Tecrübeli teknik adam, “Süper Lig seviyesinde bu golü yememelisiniz. Defans anlamında iyi değildik. İkinci golü yedik, çok basit bir goldü. Bunu analiz etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İkinci yarıda orta sahadaki boşluğu fark ettiklerini ifade eden Hasi, kısa paslarla oyunun kontrolünü ele geçirdiklerini söyledi. 2-1’in ardından takımının daha mücadeleci bir görüntü ortaya koyduğunu belirten Hasi, oyuncularının savaşçı ruhundan memnun olduğunu dile getirdi.

Diagne-9

Gift Orban’a özel övgü

Amedspor’un son haftalardaki en dikkat çeken isimlerinden Gift Orban, Kasımpaşa karşısında da sahneye çıktı.

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor karşısında galibiyet golünü atan Nijeryalı yıldız, Kasımpaşa deplasmanında oyuna sonradan dahil olarak iki gol kaydetti ve takımına bir puanı getiren isim oldu.

Hasi, Orban’ın performansıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Forvetler için gol atmak çok önemlidir. Gift de oyuna girdiği zaman bunu yaptı. Geçen hafta da yapmıştı, bugün de oyunu direkt etkileyecek bir şekilde yapmış oldu. Umuyorum Gift’in ileride en iyi halini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Orban’ın yedek kulübesinden gelerek maça damga vurmasının önemine de değinen Hasi, “Yedek kulübesinde ‘Neden ben varım?’ cevabını çok iyi vermiş oldu. Yedek kulübenizin de iyi olması gerekiyor. Oyuna giren oyuncular da iyi işler çıkardılar. Bütün övgüyü oyunculara veriyorum” dedi.

Hasi’den Başakşehir ve Beşiktaş mesajı

Amedspor’un önümüzdeki haftalarda karşılaşacağı Başakşehir ve Beşiktaş hakkında da konuşan Hasi, her iki takımın da önemli oyunculara sahip olduğunu söyledi.

Başakşehir’in açık futbolu seven ve kazanmayı isteyen bir takım olduğunu belirten Hasi, Beşiktaş’ın ise skoru değiştirebilecek kaliteli oyunculara sahip olduğunu ifade etti.

Kosovalı teknik adam, zorlu fikstür öncesinde takımının gelişimini sürdürmesi gerektiğinin altını çizdi.

Orbann

Amedspor’un sezon hedefini açıkladı

Hasi, Amedspor’un özellikle Diyarbakır’da taraftar desteğiyle farklı bir kimliğe büründüğünü belirterek sezon hedefiyle ilgili dikkat çeken mesajlar verdi.

Tecrübeli teknik direktör, “İçeride oynayacağız, içeride çok farklı oynuyoruz. Taraftarımızın desteğiyle beraber çok daha farklı oynuyoruz. İstediğim ve umduğum her maç bir önceki maçtan daha iyi olmak. Bu hale gelmeye çalışıyorum. Benim amacım bir sonraki maçta daha iyi hale gelmiş olmak” dedi.

Hasi ayrıca takım içerisindeki rekabetten ve genç oyuncuların gelişiminden memnun olduğunu belirtti. 2. Lig’den gelen Muhammed’in Kasımpaşa maçında yaptığı asiste dikkat çeken Hasi, oyuncularının gelişmeye devam etmesini istediğini söyledi.

Amedspor Teknik Direktörü Besnik Hasi, takımının sakatlık yaşamadan yoluna devam etmesi temennisinde bulunarak açıklamalarını tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ