DİYARBAKIR HABER - Diyarbakırlı üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, dosyada önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirterek Doku'nun naaşının kimyasal maddeler kullanılarak ortadan kaldırılmış olabileceği ihtimalinin değerlendirildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Diyarbakırlı üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Soruşturmanın henüz tamamlandığını söylemek için erken olduğunu belirten Gürlek, dosya kapsamında önemli ilerlemeler sağlandığını ifade etti. Gürlek ayrıca, soruşturma kapsamında Umut Altaş'ın da ifadesinin alındığını açıkladı.

Gülistan Doku-10

Gülistan Doku'nun naaşının bulunması öncelikli hedef

Bakan Gürlek, soruşturmanın en önemli başlıklarından birinin Gülistan Doku'nun naaşına ulaşılması olduğunu belirtti.

Gürlek, ekiplerin özellikle bu konu üzerinde hassasiyetle çalıştığını ifade ederek, "Burada bizim için en önemli konulardan biri Gülistan'ın naaşının bulunması. Arkadaşlarımız özellikle bu konu üzerinde hassasiyetle çalışıyor" dedi.

Naaşın birkaç kez yer değiştirmiş olabileceği değerlendiriliyor

Dosyada yer alan bazı beyanlarda Gülistan Doku'nun naaşının birkaç kez yer değiştirmiş olabileceğine yönelik bilgiler bulunduğunu aktaran Gürlek, naaşın son olarak Pertek yolu üzerindeki bir noktaya götürülmüş olabileceğine ilişkin ifadelerin bulunduğunu söyledi.

Gürlek, soruşturma kapsamında naaşın kimyasal maddeler kullanılarak tamamen ortadan kaldırılmış olabileceği ihtimalinin de değerlendirildiğini belirtti.

Kamu görevlileriyle ilgili iddialar da araştırılıyor

Soruşturmanın bir diğer önemli başlığının ise geçmiş dönemde görev yapan bazı kamu görevlileriyle ilgili iddialar olduğu belirtildi.

Gürlek, bazı kamu görevlilerinin kendilerine verilen yetkileri usulsüz biçimde kullanarak olayın aydınlatılmasını engellemeye veya bazı delilleri ortadan kaldırmaya çalıştıklarına ilişkin ciddi iddia ve bulguların incelendiğini açıkladı.

"Unvanına bakılmaksızın gereken işlem yapılır"

Adalet Bakanı Gürlek, soruşturma kapsamında kişilerin makam ve unvanlarının önem taşımadığını vurguladı.

Gürlek, "Burada kişinin vali olması veya başka bir makamda bulunması önemli değil. Somut suç şüphesi varsa, kişinin unvanına bakılmaksızın ilgili savcılık hukuk çerçevesinde gereken işlemleri yapar" ifadelerini kullandı.

Selahttin Demirtaş: Selçuk Mızraklı tahliye oluyor
Selahttin Demirtaş: Selçuk Mızraklı tahliye oluyor
İçeriği Görüntüle

Gülistan Doku soruşturmasında naaşın bulunmasına yönelik çalışmaların yanı sıra, dosyada yer alan yeni iddia ve bulguların da savcılık tarafından değerlendirildiği bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ