Diyarbakır’da sosyal medyadaki “zemin göçtü” iddiasına yanıt
Diyarbakır’da sosyal medyadaki “zemin göçtü” iddiasına yanıt
İçeriği Görüntüle

DİYARBAKIR HABER - Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdalarda taklit ve tağşiş yapıldığı belirlenen ürünlere ilişkin listesini güncelledi. Listeye 53 yeni ürün daha eklendi. Yapılan laboratuvar analizlerinde, dana eti olarak satışa sunulan bazı ürünlerde kanatlı eti ve sakatat kullanıldığı belirlendi.

7 noktada denetim yapıldı

Bakanlık ekiplerinin Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 7 noktada gerçekleştirdiği denetimlerde kıyma, kebap, köfte, pide harcı ve sucuk gibi ürünler incelendi.

Laboratuvar analizleri sonucunda bazı ürünlerin içeriğinde mevzuata aykırı unsurlar bulunduğu tespit edildi.

Bağlar'daki lokantanın kebabı listeye girdi

Bakanlığın yayımladığı taklit ve tağşiş listesinde Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bir lokantaya da yer verildi.

Lokantada satışa sunulan Adana kebaptan alınan numunede kanatlı eti tespit edildiği açıklandı. Ürünün dana eti olarak satışa sunulmasına rağmen yapılan analizde kanatlı eti kullanıldığı belirlendi.

İdari ve adli işlem başlatıldı

Tespit üzerine söz konusu işletme hakkında idari ve adli işlem başlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla denetimlerin sürdürüleceğini ve mevzuata aykırı üretim yaptığı tespit edilen işletmelerin kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

Tüketicilere uyarı

Uzmanlar, vatandaşların gıda ürünlerini satın alırken güvenilir ve denetlenen işletmeleri tercih etmeleri gerektiğine dikkat çekiyor.

Tüketicilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan taklit ve tağşiş listesini takip ederek satın aldıkları ürünler konusunda daha dikkatli olmaları öneriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ