Diyarbakır'da Eğitim-Bir-Sen'den atama sistemi eleştirisi
Diyarbakır'da Eğitim-Bir-Sen'den atama sistemi eleştirisi
İçeriği Görüntüle

DİYARBAKIR HABER - 2026 Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) sayılı günler kala Diyarbakır Valiliği, sınava katılacak adayları yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Kimlik kartını veya nüfus cüzdanını kaybeden adayların sınav günü mağduriyet yaşamaması amacıyla Sur İlçe Nüfus Müdürlüğü'nün özel mesai yapacağı bildirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, 19 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek DGS öncesinde kimlik belgesi bulunmayan adaylara geçici kimlik belgesi düzenlenecek.

Sur İlçe Nüfus Müdürlüğü 07.00'de hizmet vermeye başlayacak

Duyuru kapsamında Sur İlçe Nüfus Müdürlüğü, 19 Temmuz Pazar günü saat 07.00 ile 10.00 arasında açık olacak. Kimliğini kaybeden veya nüfus cüzdanı bulunmayan adaylar, Sınava Giriş Belgesi ile birlikte bir adet biyometrik fotoğraf ibraz ederek geçici kimlik belgesi alabilecek.

Yetkililer, adayların sınav günü herhangi bir aksaklık yaşamamaları için gerekli evrakları eksiksiz şekilde hazırlamaları gerektiğini belirtti.

Geçici kimlik belgesi sınavda kullanılabilecek

Nüfus müdürlüğü tarafından düzenlenecek geçici kimlik belgesi, yeni T.C. kimlik kartı düzenleninceye kadar resmi kimlik belgesi olarak kullanılabilecek. Bu belge sayesinde adaylar, DGS'de kimlik doğrulama işlemlerini sorunsuz şekilde gerçekleştirebilecek.

Valilik, özellikle sınav sabahı yoğunluk yaşanabileceğine dikkat çekerek, kimlik sorunu bulunan adayların belirtilen saatler içerisinde Sur İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmalarını istedi.

Adaylara son uyarı

Diyarbakır Valiliği, sınava katılacak tüm adayların sınavdan önce kimlik belgelerini mutlaka kontrol etmelerini tavsiye etti. Herhangi bir kayıp veya eksiklik durumunda ise sınav günü saat 07.00-10.00 arasında hizmet verecek Sur İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurularak geçici kimlik belgesinin temin edilebileceği hatırlatıldı. Böylece adayların sınava girişte herhangi bir mağduriyet yaşamalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Muhabir: DİLEK AKİN