DİYARBAKIR HABER - Diyarbakır’ın Silvan ilçesi ile Bitlis’i bağlayan Demirışık Tüneli girişinde etkili olan yoğun kar yağışı, ulaşımı felç etti. Kar nedeniyle onlarca araç yolda mahsur kaldı, sürücüler soğukta saatlerdir yardım bekliyor. Yetkililer bölgede kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Diyarbakır Kulp’ta kar mesaisi
Diyarbakır Kulp’ta kar mesaisi
İçeriği Görüntüle

Sürücüler zor anlar yaşıyor

Yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan araçlar kontak kapatmak zorunda kaldı. Sürücüler, kar yağışının aniden bastırmasıyla birlikte, tünel girişinde saatlerdir yardım bekliyor. Bazı sürücüler, araçlarının içinde ısınmak için sınırlı imkanlarla beklemek zorunda kaldı.

Yetkililerden uyarı ve kurtarma çalışmaları

Bölge trafik ekipleri ve karayolları ekipleri tünel çevresinde kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, sürücüleri mecbur kalmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyarıyor ve mahsur kalan araçlara en kısa sürede ulaşılacağını belirtiyor. Kar yağışının akşam saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği belirtiliyor.

Muhabir: TARIK OTHAN