DİYARBAKIR HABER - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) 3 Ekim’de gerçekleştirilen seçimlerinde 8. Komiteden Yeşil Liste ile yarışan Çarmar Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Mete, seçim sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mete, seçimlerde “adaletsiz, hukuksuz ve eşitsiz koşullar” yaşandığını öne sürerek, bazı BİM mağazalarının oy kullanmasıyla ilgili iddiaları gündeme taşıdı.
DTSO seçimlerinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Çarmar Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Mete, seçime yalnızca 5 gün kala yarışa dahil olduklarını belirterek, bu süreçte kendilerine destek veren ve oy kullananlara teşekkür etti.
“Seçimi kaybetmek bizi üzmedi”
Seçimi kaybetmelerinin kendilerini üzmediğini ifade eden Mete, asıl amaçlarının Diyarbakır’ın ticaretine ve geleceğine katkı sunmak, kentteki esnaf ve iş dünyasının sorunlarını gündeme taşımak olduğunu söyledi.
Mete, seçim sonucunda yönetime gelen Mavi Liste'deki isimlere de başarı dileyerek, seçilen kişilerin kendi meslektaşları olduğunu belirtti.
“Bizi asıl üzen seçim sürecindeki bazı uygulamalar”
Mete, seçim sürecinde yaşandığını öne sürdüğü bazı uygulamaların kendilerinde rahatsızlık oluşturduğunu belirtti.
Açıklamasında özellikle BİM mağazalarının oy kullanmasına dikkat çeken Mete, DTSO Başkanı Mehmet Kaya ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mustafa Fidan’ın, yaklaşık 30 yıldır oy kullanmadığını iddia ettiği bazı BİM mağazalarını seçim günü sandık başına getirerek oy kullandırdığını öne sürdü.
Mete, söz konusu iddianın kendilerinde ciddi rahatsızlık oluşturduğunu ifade ederek, yaşananların Diyarbakır’daki esnaf, yerel marketler ve kamuoyunun değerlendirmesine bırakılması gerektiğini savundu.
Yeni yönetime başarı diledi
Seçim sürecine yönelik eleştirilerini dile getiren Mete, seçim sonucunu da kutladı. Mavi Liste'den seçilen isimlerin kendi meslektaşları olduğunu vurgulayan Mete, yeni DTSO yönetimine başarı diledi.
Mete, açıklamasının sonunda seçim sonucunun Diyarbakır iş dünyasına, DTSO üyelerine ve kent halkına hayırlı olmasını temenni etti.




