DİYARBAKIR HABER- Eğitim Sen 1 ve 2 No’lu Şubeleri, merkez ilçelerde görev yapan işyeri temsilcilerinin katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı düzenledi. Geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren Eğitim-Sen üyesi Özlem Şahin Güzel’e atfedilen toplantıda, sendikal çalışmaların mevcut durumu ve önümüzdeki sürece ilişkin önemli değerlendirmeler yapıldı.
Toplantıda; sendikal süreçlerin genel değerlendirmesi, örgütlenme ve yetki süreci, Eğitim Sen tarafından başlatılan “Ek Ders 300 TL Olsun” kampanyası ile KESK’in yürüttüğü “Sicil Affı” kampanyası detaylı şekilde ele alındı. Bunun yanı sıra hukuki süreçler, açılan davalar ve elde edilen kazanımlar da masaya yatırıldı.

Katılımcılar ayrıca okullardan doğru ve sağlıklı bilgilendirme yapılmasının önemi üzerinde durarak, genel sendikal bilgilendirmeler konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Toplantı sonunda yapılan açıklamada, sürece katkı sunan tüm işyeri temsilcilerine teşekkür edilerek, katılamayan ancak görüşlerini yazılı olarak ileten temsilcilerin de sürece önemli katkı sunduğu vurgulandı. Açıklamada, sendikal dayanışmanın önemine dikkat çekilerek, “Birlikte güçlüyüz, birlikte kazanacağız” mesajı paylaşıldı.





