DİYARBAKIR HABER - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde doğalgaz altyapı çalışması yarıda kalıp cadde toza teslim edilince esnafın sabrı taştı. Girne Caddesi’ni trafiğe kapatarak duruma tepki gösteren esnaf ve cadde sakinleri, yetkililere seslenerek belirsizliğin bir an önce son bulmasını istedi.

"Hem sağlığımız hem işlerimiz olumsuz etkileniyor"

Diyarbakır Yenigün'de yer alan habere göre; açılan çukurlar ve temizlenmeyen alanlar nedeniyle oluşan yoğun toz bulutu, bölgedeki günlük yaşamı ve ticareti durma noktasına getirdi. Toz nedeniyle dükkanlarını açamaz hale geldiklerini, hem sağlıklarının hem de işlerinin ciddi zarara uğradığını belirten cadde esnafı, yaşanan belirsizliğe tepki göstermek amacıyla Girne Caddesi'ni araç trafiğine kapattı.

Polis, esnafla görüştü, yol yeniden açıldı

Eylemin ardından kısa sürede olay yerine gelen emniyet güçleri, mağduriyet yaşayan esnafla görüşerek ikna çalışması yürüttü. Yapılan görüşmelerin ardından cadde yeniden araç trafiğine açıldı.

Diyarbakır'da ev baskınları; Çok sayıda gözaltı var
Diyarbakır'da ev baskınları; Çok sayıda gözaltı var
İçeriği Görüntüle

Diyargaz ve Belediye Yetkililerine Çağrı

Toz içinde yaşamaya zorlandıklarını vurgulayan cadde sakinleri ve esnaf; Diyargaz ve belediye yetkililerine çağrıda bulunarak yarım bırakılan altyapı ve yol yapım çalışmalarının acilen tamamlanmasını, yaşanan bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep etti.

Diyargaz AŞ, yetkililerinin konu hakkında açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ