Diyarbakır’da otomobil su kanalına uçtu
Diyarbakır’da otomobil su kanalına uçtu
İçeriği Görüntüle

DİYARBAKIR HABER - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (Dicle EDAŞ), 3 Ağustos Pazartesi günü Diyarbakır genelinde planlı elektrik kesintileri uygulanacağını duyurdu. Bakım, onarım, şebeke güçlendirme, trafo yenileme, direk dikimi ve röle otomasyon çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek kesintiler, merkez ilçelerin yanı sıra birçok kırsal mahalleyi de kapsayacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre kesintiler; Yenişehir, Sur, Bağlar, Ergani, Silvan, Bismil, Çermik, Çınar, Dicle, Eğil, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp, Lice ve Çüngüş ilçelerinde farklı saat aralıklarında uygulanacak. Çalışmaların bazı bölgelerde sabah erken saatlerde başlayacağı, bazı mahallelerde ise akşam saatlerine kadar süreceği bildirildi.

Merkez ilçelerde özellikle Yenişehir, Bağlar ve Sur ilçelerindeki mahallelerde bakım ve otomasyon çalışmaları nedeniyle planlı enerji kesintileri yaşanacak. Kırsal mahallelerde ise OG-AG hat bakımı, trafo bakım çalışmaları, direk dikimi ve yeni abonelik bağlantıları nedeniyle elektrik verilemeyecek.

Dicle EDAŞ, planlı çalışmaların elektrik şebekesinin daha güvenli ve kesintisiz hizmet verebilmesi amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için kesinti saatlerine göre gerekli önlemleri almalarını istedi. Yetkililer, çalışmaların planlanan süreden önce tamamlanması halinde elektrik enerjisinin belirtilen saatlerden daha erken verilebileceğini de ifade etti.

Muhabir: MAHİR YÜKSEL