DİYARBAKIR HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrenciler için ücretsiz yaz kurslarını başlattı. Yaz tatilini verimli değerlendirmeyi amaçlayan eğitim programları, 31 Temmuz'a kadar devam edecek.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik Eğitimi Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen kurslar; Akademi Sur Etüt Merkezi, Akademi Huzurevleri ve Akademi Çermik'te gerçekleştiriliyor. Program kapsamında öğrencilere akademik destek sağlanırken, sınav hazırlık sürecine katkı sunulması hedefleniyor.

Akademi Sur Etüt Merkezi'nde YKS'ye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine yönelik dersler verilirken, Akademi Huzurevleri ve Akademi Çermik'te ise LGS'ye hazırlanan 8. sınıf öğrencileri eğitim alıyor.

Dicle Elektrik LED aydınlatmada Türkiye birincisi oldu
Dicle Elektrik LED aydınlatmada Türkiye birincisi oldu
İçeriği Görüntüle

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen kurslarda konu anlatımlarının yanı sıra soru çözüm etkinlikleri, deneme sınavları ve rehberlik hizmetleri de sunuluyor. Böylece öğrencilerin sınavlara planlı ve verimli bir şekilde hazırlanmaları amaçlanıyor.

Belediye yetkilileri, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, ücretsiz eğitim desteklerinin sürdürüleceğini ifade etti.

6 Temmuz'da başlayan yaz kursları 31 Temmuz'a kadar devam edecek. Programdan yararlanmak isteyen öğrenciler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı ilgili akademilere başvurarak kayıt yaptırabilecek.

Kaynak: DBB BASIN