DİYARBAKIR HABER - Diyarbakır’da 5 Mayıs Salı günü(bugün) planlı bakım ve altyapı çalışmaları nedeniyle kent genelinde geniş kapsamlı elektrik kesintileri uygulanacak. Sabah saatlerinde başlayacak kesintilerin bazı bölgelerde akşam saatlerine kadar süreceği bildirildi.
Birçok ilçede gün boyu kesinti yaşanacak
Dicle Elektrik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında başta Yenişehir, Sur, Kayapınar, Bağlar ve Bismil olmak üzere çok sayıda ilçede elektrik kesintisi yaşanacak. Özellikle Yenişehir’de Üçkuyu, Fabrika ve Çakmak mahallelerinde 09.00-17.00 saatleri arasında kesinti uygulanacak.
Kayapınar ilçesinde Fırat, Medya ve Talaytepe mahalleleri kesintiden etkilenirken, Bağlar’da Bağcılar ve Çölgüzeli mahallelerinde de gün boyu elektrik verilemeyecek.
Kırsal ilçeler de listede: Saatler değişiyor
Kesintiler sadece merkezle sınırlı kalmayacak. Silvan, Lice, Kulp, Çınar, Ergani ve Hani gibi ilçelerde de geniş kapsamlı çalışmalar yapılacak.
Silvan’da bazı bölgelerde kesinti 17.00’ye kadar sürerken, belirli mahallelerde kısa süreli (10.00-12.00 / 17.15-18.15) kesintiler planlandı.
Çınar’da kesintiler iki farklı zaman diliminde uygulanacak (09.00-13.00 ve 13.01-14.01).





