DİYARBAKIR HABER - Sosyolog ve yazar İsmail Beşikci'nin Diyarbakır'da rahatsızlanması, farklı siyasi görüşlere sahip Kürtler için bir birleşme ve dayanışma noktasına dönüştü. Birbiriyle aynı düşünmeyen siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve şahsiyetler, hastaneyi ziyaret etmek için bir araya gelerek aynı masaya oturuyor.

Kürtler arasında “Sarı Hoca” olarak da adlandırılan İsmail Beşikci, 27 Eylül'de 9. FilmAmed Belgesel Film Festivali'ne katıldığı sırada sahnede beyin kanaması geçirmişti. O günden bu yana Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Beşikci'ye ziyaretler bir an olsun durmuyor.

Rudaw'ın haberine göre; Hastane önünde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Beşikci'yi ziyarete gelenler için bir çadır kurarak çay, su ve kahve hizmeti sunuyor. DEM Parti de Beşikci'nin sağlık durumunu yakından takip ediyor.

“Kimse Kürtlerin adını anamazken o, Kürtlere dostluk etti”

DEM Parti Diyarbakır İl Yöneticisi Fırat Yüksektepe, Rûdaw’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin dört parçasından birçok insan geldi. Gelen hiçbir misafiri ayakta bırakmadık. Gelen her misafiri büyük bir sevgiyle karşıladık. En kara ve zor zamanlarda kimse Kürtlerin adını anamazken o, Kürtlere dostluk etti. Kürtler için bir ses oldu. Yazılarıyla, kitaplarıyla Kürtleri dünyaya tanıttı."

Hastanenin önüne, Beşikci'yi ziyarete gelenlerin duygu ve düşüncelerini yazmaları için bir anı defteri de konuldu. Farklı Kürt parti ve fraksiyonlarından, sivil toplum kuruluşlarından, birbiriyle aynı düşünmeyen birçok kişi Beşikci'nin etrafında bir halka oluşturdu.

Doktorlardan alınan bilgiye göre, Beşikci'nin beynindeki kanama şu anda durmuş durumda.

Yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak normal odaya alınan Beşikci'nin, kanama nedeniyle sağ tarafı felç oldu. Ancak doktorlara göre, 3 aylık bir fizik tedavi ile sağ tarafının da normale dönmesi bekleniyor.

Tahliye olan Güran ailesi, Narin’in mezarını ziyaret etti
Tahliye olan Güran ailesi, Narin’in mezarını ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER MERKEZİ